Tarımda Kira Sertifikalarının (Sukuk) Kullanımı,_x000D_ Muhasebeleştirilmesi Ve Hukuki Boyutu - (:unkn) unknown (My University, 2019)
Günümüzde tarımın finansmanında geleneksel yöntemlere alternatif olarak kullanılabilecek yöntemlerdenbiri de faizsiz finansman araçlarıdır. Faizsiz finansman araçlarından olan kira sertifikaları, 1 Nisan 2010tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Seri: III No: 43 “Kira Sertifikalarına ve Varlık Kiralama Şirketlerineİlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ” ile Türkiye’de finansal piyasalarda yer edinmiştir. Son yıllarda hazine ve özelsektör tarafından finansman kaynağı olarak kullanılan kira sertifikaları, özellikle gayrimenkul ve altın temelliolarak ihraç edilmektedir. Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından 2017 yılında tarımsal ürünlere dayalı ilk kirasertifikası ihraç edilerek, gerek kira sertifikalarının kullanım alanının genişletilmesi gerekse tarımın finansmankaynaklarının çeşitlendirilmesi açısından önemli bir adım atılmıştır. Çalışmada kira sertifikalarına ilişkinkavramsal açıklamalar ve bilgilendirmelerin ardından tarımda kira sertifikalarının mevcut kullanımı, önerilerile kira sertifikalarının hukuki boyutu ve muhasebe kayıtları incelenecektir.

Today, one of the methods that can be used as an alternative to traditional methods in financing of_x000D_ agriculture is interest-free financing instruments. As an interest-free financing instrument, sukuk has been gain a_x000D_ place financial markets in Turkey with the Communiqué:Serial: III No: 43 "Principles Regarding Rent_x000D_ Certificates and Asset Leasing Companies" published in the Official Gazette on 1 April 2010 In recent years, the_x000D_ rent certificates, which are used as a source of finance by the treasury and the private sector, are mainly_x000D_ exported based on real estate and gold.. An important step was taken by the Turkish Grain Board in terms of_x000D_ diversifying the financing sources of agriculture and expanding the usage area of rental certificates by issuing_x000D_ the first rent certificate based on agricultural products in 2017 In our work, after the conceptual explanations_x000D_ and information on rental certificates, the current use of rent certificates in agriculture,offers, the legal_x000D_ dimension of rent certificates and accounting records will be examined._x000D_ Keywords: Financing Agriculture, Interest free Financing Instruments
Usage, Accounting And Legal Dimension Of Agricultural Rental Certificates