İnternet haberciliğinde Anadolu futbol kulüplerinin temsili - Çetin, Erkan (My University, 2015)
İNTERNET HABERCİLİĞİNDE ANADOLU FUTBOL KULÜPLERİNİN TEMSİLİ Bu çalışmada “İnternet Haberciliğinde Anadolu Futbol Kulüplerinin Temsili” ele alınmıştır. Futbol, dünyada ve Türkiye’de kitleler tarafından takibi ve sayısal izleyicisinin çokluğu bakımından dikkat çekmektedir. Çalışmanın birinci bölümünde futbolun tarihsel geçmişi ve geçirdiği ekonomik, toplumsal, politik değişimler incelenmiştir. İkinci kısımda ülkemizde futbolun gelişimine katkı sağlayan İstanbul futbol kulüplerinin kuruluşu ve faaliyetlerine yer verilmiştir. Üçüncü kısımda Anadolu futbol kulüplerinin durumu ve şampiyonluk yaşayan Anadolu futbol kulüpleri ele alınmıştır. İkinci bölümde internet haberciliği üzerinde durulmuştur. İnternet haberciliğinin dünyada ve Türkiye’deki tarihsel gelişimi incelenmiştir. İkinci kısımda internet haberciliğinin getirdiği yeniliklere yer verilmiş ve internette spor haberciliği ele alınmıştır. Üçüncü bölümde Anadolu futbol kulüplerinin internet haberciliğindeki yerini tespit etmek için internette spor haberciliği yapan siteler analiz edilmiş ve elde ettiğimiz bulgular ortaya konulmuştur.

REPRESANTATION OF ANATOLIAN SOCCER CLUBS IN INTERNET JOURNALISM “Representation of Anatolian soccer clubs in internet journalism” was analyzed in this study. Soccer takes attention in Turkey and the whole world due to its huge number of followers and addiction of fans in mass society. History of soccer and its economic, social and political evolution was covered in the first chapter of this study. Additionally, foundation and activities of Istanbul soccer clubs, which had major contribution in development of soccer in our country, was expressed in this chapter. Finally, current situation of Anatolian soccer clubs and the ones who achieved the championship award was also investigated in this chapter. Internet journalism was deeply analyzed in the second chapter of this study. Historical evolution of internet journalism in Turkey and the world was studied. Innovations brought with internet journalism and sports journalism in internet was summarized. Web sites which focusses on sports journalism was analyzed to determine the importance of Anatolian soccer clubs in internet journalism and the acquired data was presented in the third chapter of this study.
Keywords: Futbol; İnternet haberciliği