Türk İnşaat sektörünün finansmanı ve sermaye piyasasından fon tedarikine ilişkin uygulama - Ay, Sabiha (My University, 2013)
Küresel piyasalardaki dalgalanmalardan Türkiye ekonomisi de etkilenmekle birlikte belli bir istikrar ve büyümeyi hedeflemektedir. İnşaat sektörünün yüklenici gücüyle sağladığı istihdam, diğer sektörlerle etkileşim, Türk müteahhitlerin yurtdışında kazandığı önemli ihaleler ile Türk ekonomisinin dinamosu olmuştur. Son yıllarda gelişen ve mimarisi ile kendini gösteren modern projeler ile yatırım maliyetleri oldukça yükselmiştir. Yatırım yapan her işletme için finansman unsuru önemlidir. Çalışmamızda inşaat sektörünün sermaye piyasasından finansman alternatiflerini inceleyerek kullandığı finansman yöntemleri ve enstrümanları hakkında detaylı bilgi vermek amaçlanmıştır. Bu amaçla sektörün finansman kaynakları incelenmiştir ve sektörü temsil eden bir örneklem seçilerek anket uygulanmıştır. Anket sonuçları değerlendirilmiş ve öneriler geliştirilmiştir. nansal sistem, inşaat sektörü, inşaat sektörünün finansmanı.

Turkey economy is affected by waves in global markets and it aims steady growth. Recruitment which construction sector provides with its contractor’s power becomes dynamo of Turkish economy with important tenders Turkish contractors have won abroad and other sectors interactions. Investment costs increases very much with modern projects which has developed recently and shown itself with its architecture. Finance element is important for every business which invests. We aim to give detailed information upon finance methods and instruments which construction sector uses by analyzing finance alternatives from capital market. Finance resources were analyzed and a poll was conducted by selecting a sample representing the company. Results of the poll were assessed and some proposals were developed. Key Words: Financial System, construction sector, finance of construction sector.
Keywords: Ekonomik durum; İnşaat Sektörü; Sermaye Piyasası; Türkiye; Yapı Endüstrisi