KADIN GİRİŞİMCİLERİN PROFİLİ BAĞLAMINDA ÇATIŞMA DÜZEYLERİ VE YATIRIM TERCİHLERİ: YALOVA İLİ ÜZERİNE İNCELEME - (:unkn) unknown (My University, 2015)
Girişimciliğin ekonomik kalkınmaya etkisi bilinmektedir. Ne var ki, kadınların girişimcilik dünyasında sosyal yaşamdaki rol ve sorumlulukları gereği geri planda kaldıkları görülmektedir. Ailede üstlenilen yoğun sorumluluklar sebebiyle aile ve girişimci rolü gerekleri işte ve evde çatışmaya yol açmakta ve kadın girişimciler denge sağlamak amacıyla daha düşük hedeflerle girişimlerini sürdürmektedirler. Çalışmamızda Yalova'da Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu'na kayıtlı 42 kadın girişimcinin 15'i ile yapılan derinlemesine görüşme sonuçları parametrik olmayan sınamalar ile analiz edilerek sonuçlar paylaşılmıştır. Kadın girişimcilerin iş-aile ve aile-iş bağlamında yaşadıkları çatışma zaman, gerginlik, davranış ve enerji boyutları ile incelenmiş; girişimin özellikleri ve girişimci profiline ait özgüven, risk alma ve inovatif olma özellikleri ile ilişkisi araştırılmıştır. Kadın girişimcilerin yaşam biçimi veya yüksek etki girişimciliği seçim sebepleri belirtilmiştir

It is known that entrepreneurship has an effect on economic development. Besides, in entrepreneurial environment it has been observing that women remain in the background because of their roles and responsibilities in their social lives. Since the intensive responsibilities in family, role requirements in both family and enterprise cause conflict and women entrepreneurs sustain their enterprises with lower objectives in order to provide balance between work and family. In our research, we analysed oral interview results which were examined with non parametric tests, with 15 women entrepreneurs who are member of Chamber of Commerce and Industry Women Entrepreneur Group that is assemble from 42 women. Work-family and family-work conflict at time, strain, behaviour and energy levels and relation among conflict, enterprise attribute and entrepreneur profile, such as propensity to take risk, innovation and self confidence were researched. Women entrepreneurs' reasons of choices life style or high impact entrepreneurship were indicated
CONFLICT LEVEL AND INVESTMENT PREFERENCES OF WOMEN ENTREPRENEURS: YALOVA CITY RESEARCH