Veri madenciliği teknikleri İle müşteri memnuniyetine etki eden gizli nedenlerin keşfi - (:unkn) unknown (My University, 2012)
Bu çalışmada, 301 kişi ile yapılan müşteri memnuniyet anketinin sonuçları incelenmiş, memnuniyet ya da memnuniyetsizliğin altında yatan ana ve gizli nedenler ortaya çıkartılmaya çalışılmıştır. İncelenen veriler üzerinde, grafiksel analizin yanısıra, K-Means ve C5.0 algoritmaları gibi veri madenciliği kümeleme ve sınıflandırma algoritmaları kullanılmıştır.

This study covers examination and analysis of the results obtained from a Customer Satisfaction Survey conducted with 301 interviews in order to extract the hidden reasons lying behind customer satisfaction or dissatisfaction . In the study, besides visualisation tools, data mining models and algorithms such as Kümeing, classification, K-Means and C5.0 have been employed.
Discovering the hidden reasons behind customer satisfaction via data mining techniques
Keywords: Bilgisayar Bilimleri, Yapay Zeka; Bilgisayar Bilimleri, Yazılım Mühendisliği