Fen ve teknoloji dersi öğretmen adaylarının öğretmenlik uygulaması dersi sırasındaki öğretmen rollerinin değerlendirilmesi - Yurdatapan, Mehtap (Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Dergisi, 2010)
Bu çalışmada, öğretmen adaylarının staj dönemlerinde nasıl bir öğretmen rolü üstlendikleri ve bu rol üzerinde aldıkları eğitimin yansımalarının nasıl olduğu anlaşılmaya çalışılmıştır. Bu nedenle Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Anabilim Dalı son sınıf öğrencilerinden 13 öğretmen adayının öğretmenlik uygulaması dersi sırasında ikişer ders saati boyunca sergiledikleri öğretimleri videoya kaydedilerek gözlemlenmiştir.
Assessment of Teacher Role of Pre-Service Science Teachers during the Class of Teaching Practice
Keywords: Fen ve teknoloji eğitimi, öğretmen adayları, sosyal öğrenme