Stratejik bütçeleme sistemi ve otomotiv distribütörlerine yönelik araştırma - Yıldız, E. Begüm (My University, 2008)
STRATEJİK BÜTÇELEME SİSTEMİ VE OTOMOTİV DİSTRİBÜTÖRLERİNE YÖNELİK UYGULAMA Son yıllarda yaşanan ekonomik ve teknolojik gelişmeler, işletme yönetimi ile birlikte, muhasebe ve bütçeleme sistemlerinde de büyük bir değişime öncülük etmektedir. Geleneksel bütçeleme sistemleri, yaşanan ekonomik ve teknolojik gelişime uyum sağlama konusunda yetersiz kalmakta ve yeniden yapılandırılması gerektiği görüşü savunulmaktadır. Bu yeniden yapılandırmanın sonucu stratejik bütçeleme kavramı gündeme gelmektedir. Stratejik bütçeleme yaklaşımı işletmelere birçok üstünlük sağlamaktadır. Bu üstünlükler; etkinlik ve verimlilik artışı, faaliyetlerde düzelme ve gelişme ile sağlanan maliyet tasarrufu, satış miktarlarında ve buna paralel olarak karlılık ve pazar paylarında artış olarak sıralanabilmektedir.

STRATEGİC BUDGETİNG ON AUTOMOTİVE INDUSTRİES DISTRIBUTORS The recent economical and technological developments are leveraging a paradigm shift in accounting and budgeting systems with business management systems. Today, it has been understood that the traditional budgeting systems are insufficient in keeping up with the developments in economical and technological environment, and a drastic restructuring is needed. This restructuring process involves strategic budgeting. Strategic budgeting approach provides a number of advantages for businesses such as increases in efficiency and effectiveness, cost savings due to recovery of operational activities and increases in profitability and market shares as a result of the increase in total sales.
Keywords: İşletme Bütçeleri; Maliyet Yönetimi; Muhasebe; Stratejik Bütçeleme; Stratejik Yönetim