Atatürk'ün eğitim görüşü - Özcan, Ali Osman (Eğitim Bilimleri Dergisi, 1989)
Atatürk'ün eğitim konusundaki görüşleri, çeşitli yerlerde çeşitli vesilelerle söylediği sözlerinde yer almaktadır. Bu sebepten onun sözlerinden eğitimle ilgili olanlarından bazılarım, bu yazımızda sunmaya çalışacağız. Bugünkü eğitim sistemimizin temellerini atan, yüce değerlerini ortaya koyarak, bu değerlere göre hedefler belirleyen, o büyük insanın görüşleri bize yol gösterecektir.