Gökkuşağı alabılıklarında (Oncorhynchus mykiss W., 1792) stok yoğunluğu ve yemleme oranının büyümeye ve vücut kompozisyonuna etkisi - (:unkn) unknown (My University, 1997)
Özet : Bu çalışmada; gökkuşağı alabalıklarında (O. mykiss) farklı stoklama yoğunluğu ve yemleme oranlarının balıkların vücut kompozisyonuna (protein, yağ ve kül) ve büyümeye olan (canlı ağırlık artışı, spesifik büyüme oranı ve yemden yararlanma oranı) etkisi incelenmiştir. Gelişme bakımından en iyi performans, düşük stok yüksek yemleme yapılan grupta gözlenmiştir. Balıkların büyümesi, yemden yararlanma oranı, spesifik büyüme oranı ve vücut kompozisyonu yemleme oranı tarafından anlamlı bir şekilde (P<0.05) etkilenmiştir.

The effect of stocking density and feeding ratio on growth and body composition in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss W., 1792). In this study, the effect of different stocking density and feeding ratio on growth (live weight gain, food conversion rate, specific growth rate) and body composition (protein, lipid and ash) were investigated in rainbow trout (O. mykiss). The best performance from the point of wiew of growth was observed at the group of low stocking density and high feeding ratio. Fish growth, food conversion rate, specific growth rate and body composition were significantly affected by feeding ratio(P<0.05).
The effect of stocking density and feeding ratio on growth and body composition in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss W., 1792)
Keywords: Biyoloji Çeşitliliğinin Korunması; Balıkçılık; Deniz ve Tatlı Su Biyolojisi; Zooloji