Soğuk savaş sonrası uluslararası aktörlerin Ortadoğu’da güç ve çıkar mücadelesi: AB, ABD, Çin ve Rusya üzerinden bir analiz - Çaylı, Şahin (My University, 2017)
Soğuk Savaş sürecinde dünyada ve Ortadoğu’da ABD ve SSCB’nin başını çektiği büyük bir mücadele yaşanmıştır. ABSTRACT During the Cold War, there was a great struggle in the world and in the Middle East, led by the US and the USSR.
Keywords: AB; ABD; Amerika Birleşik Devletleri; Avrupa Birliği; Balance of Power; China; Çıkar; Çin; Dış ilişkiler; EU; Güç; Güç Dengesi; Interests; Ortadoğu; Ortadoğu politikası; Power; Russia; Rusya; Rusya Middle East; USA