CEZA HUKUKUNDA ŞAKA AMAÇLI HAREKETLER - (:unkn) unknown (My University, 2014)
TCKnun 21.maddesine göre suçlar kural olarak kasten işlenebilir. Ceza Kanunumuz açısından failin amacı suçun oluşması açısından önem taşımaz. Ancak fail suç işlerken genel olarak belirli bir amaçla hareket etmektedir. Bu amaçlar arasında şaka yapmak da yer almaktadır. Çalışmamızda şaka amacıyla gerçekleştiren hareketlerin Yargıtay kararları ışığında değerlendirilmesi amaçlanmaktadır.

The 21st article of the Turkish Criminal Code states as a general rule that crimes can be committed wilfully. In terms of our Criminal Code the purpose of the perpetrator is insignificant for the occurence of the crime. However usually perpetrators do have a specific purpose and one of them is joking . This article analyzes acts performed as a joke within the scope of High Court decisions.
Keywords: Hukuk