Türk tekstil sektöründe kurumsal iletişim stratejileri ve reklam uygulamaları - Samancıoğlu, Dilek (My University, 2005)
Karışık bir ürünler topluluğuna sahip olan tekstil sanayisi, Türkiye ekonomisi içinde önemli bir yer teşkil etmektedir. Üretim ve ihracat değerlerine bakıldığında, sektörün alt kollarından biri olan hazır giyim sanayisi ön plana çıkmaktadır. Genel görünümüyle kendi markası ile değil, ithalatçı markası ile ihracat yapan Türk hazır giyim sektöründe, markalaşma gerekliliği ve koşulları tezin çıkış noktasıdır. Bu amaçla, sektörün fasoncu kimliğini aşıp, kendi markalarını yaratabilmesi için izlenecek yol ortaya koyularak, kurumsal iletilişim stratejileri içinde reklam faaliyetlerinin önemi üzerinde durulmuştur. Bu doğrultuda dünya markası olabilme başarısını gösteren Mavi Jeans'in markalama süreci, pazarlamanın alt fonksiyonları (4P) çerçevesinde ele alınarak; bu süreçte reklam kampanyalarının etkinliği incelenmiştir. the textile industry, whose product range is complex, plays an important role in Turkey's economy. In terms of production and export value, ready-wear clothes, a subgroup of textile, is a leader in this category. The starting point of this thesis is to uncover the conditions in which a brand in the Turkish ready-wear industry is built, and verify the necessity of a Turkish brand to export its products under an importer's brand name rather than its own. Thus, the importance of corporate communication in creating a brand is also explained, in conjunction with their advertising. Accordingly, this thesis evaluates Mavi Jeans' success as a global brand and investigates its branding process within the realm of marketing aspects (4Ps), and the effectiveness of their advertising campaigns.
Keywords: Giysi ve aksesuvarlar; İmalat; Tekstil Endüstrisi