Finansal verilere dayalı marka değeri belirlemeye yönelik yapay zekâ temelli ampirik bir çalışma - Şengüler, Hasan (My University, 2020)
Marka değeri finansal yöntemler, tüketici davranışına dayalı yöntemler ve bu iki yöntemin bir arada kullanıldığı karma yöntemler ile belirlenmektedir. Bu çalışmada marka değerini belirleyen finansal yöntemlerin değişkenleri belirlenip, bu değişkenler kullanılarak marka değeri belirlemeye yönelik yapay sinir ağı yöntemi ile iki model kurulmuştur. Daha sonra bu modellerin sonuçları değerlendirilerek karşılaştırılmıştır.

Brand value is determined by financial methods, methods based on consumer behavior, and mixed methods in which these two methods are used together. Firstly, the variables of financial methods that determine brand value are detected in this study. Socondly, two models are established with an artificial neural network method to determine brand value using these variables. Then, the result of these two models are evaluated and compared.
Keywords: Artificial İntelligence; Artificial Neural Networks; Brand Value; Business; İşletme; Marka; Marka Değeri; Yapay Sinir Ağları Brand; Yapay Zekâ