Girişimciler için yeni bir finansman kaynağı : kitle fonlama sistemi üzerine bir inceleme - Uca, Aleyna (My University, 2024)
Bu araştırmanın amacı, Türkiye'de kitle fonlama sisteminin girişimciler tarafından bilinirliğini ve farkındalık düzeyini ölçmek, kitle fonlama sistemi ve platformları hakkında yeterli bilgiye sahip olup olmadıklarını bir anket çalışması ile analiz etmektir. Ayrıca girişimcilerin faaliyette bulunurken fon ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için kitle fonlama sisteminden yararlanabilme durumlarını ve bu sistemin finansal soruların çözümünde faydalı olup, girişimcilerin büyümelerinin bir parçası olup olmayacağını, hem girişimcilerin hem de yatırımcıların kitle fonlama sistemine olan bakış açılarını ortaya koymaktır.

The goal of this study is to use a survey to assess entrepreneurs' awareness and understanding of the crowdfunding system in Turkey, as well as to determine if they have sufficient knowledge of the crowdfunding system and platforms. Furthermore, it will reveal the state of entrepreneurs' ability to use the crowdfunding system to meet their funding needs while operating, whether this system will be useful in solving financial problems and contributing to entrepreneurs' growth, and the perspectives of both entrepreneurs and investors on the crowdfunding system.
Keywords: Crowdfunding System; Finance; Finans; Kitle Fonlama Sistemi; Menkul değerler borsası; Stock exchanges