Genelleştirilmiş açık kümeler aracılığıyla tanımlanan bazı genelleştirilmiş süreklilik tipleri - Çıvak, Fatih (My University, 2020)
Bu çalışma beş bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde gerekli ön bilgi, kısaltmalar ve bazı tanımlar verildi. Çalışacağımız uzay olan genelleştirilmiş topolojik uzay tanımı ve ihtiyaç duyacağımız temel bilgiler verildi. İkinci bölümde karşıt-(θ_μ,λ)-sürekliliği ve hemen hemen karşıt-(θ_μ,λ)-sürekliliği tanımladık. Bu bölümde karşıt-(θ_μ,λ)-sürekliliğin karakterizasyonunu yaptık. Ayrıca karşıt-(θ_μ,λ)-süreklilik ve hemen hemen karşıt-(θ_μ,λ)-sürekliliğin birbiriyle ve bazı süreklilik tipleriyle ilişkisini inceledik.Üçüncü bölümde hemen hemen karşıt-(θ_μ,λ)-sürekliliğin karakterizasyonunu yaparak bazı özellikler elde ettik.Dördüncü bölümde hemen hemen karşıt-(θ_(μ_1,μ_2 ), δ_(ν_1,ν_2 ))-sürekliliği tanımlayıp karakterizasyonunu yaptık. Bazı süreklilik tipleri ile ilişkilerini inceledik ve bazı sonuçlar elde ettik.Beşinci bölümde elde ettiğimiz sonuçları genel olarak belirttik.

This study consists of five chapters. In first chapter, it was given the background knowledge and necessary concepts. We summarized some basic information concerning generalized topology which we will study on it.In the second chapter, we defined contra-(θ_μ,λ)-continuity and almost contra-(θ_μ,λ)-continuity. In this chapter we gave the characterization of contra-(θ_μ,λ)-continuity. We also examined the relationship between contra-(θ_μ,λ)-continuity and almost contra-(θ_μ,λ)-continuity and between some types of continuity.In the third chapter, we gave characterization of almost contra-(θ_μ,λ)-continuity and we got some results.In the fourth chapter, we defined almost contra-(θ_(μ_1,μ_2 ), δ_(ν_1,ν_2 ))-continuity and we gave the characterization. We also examined the relationship between some types of continuity and we got some results.In the fifth chapter, we stated the results.
Keywords: almost contra continuity; contra continuity; genelleştirilmiş topolojik uzay; hemen hemen karşıt süreklilik generalized topological spaces; karşıt süreklilik; Matematik; Mathematics; Öğrenim ve öğretim; Study and teaching