Konut yapı kooperatiflerinde fiyatlandırma stratejileri - Tekgöz, Osman (My University, 2009)
Türkiye’de kooperatifçilik alanında birçok başarılı uygulamalar gerçekleştirilmiştir. Özellikle kırsal kesimin kalkınmasında kooperatiflerin önemli katkıları olmuştur. Diğer yandan gelir düzeyinin azalması, hızlı nüfus artışı ve büyük kentlere yaşanan hızlı göç ile ortaya çıkan konut sorunun çözümlenmesi yönünde etkin rol almışlardır. Her ne kadar bazı sıkıntılar yaşanmış olsa da birçok kişi konut kooperatifçiliğinin içerisinde bulunmuş ve halen de bulunmaktadır. Ancak son zamanlarda kooperatiflerin ekonomik ve sosyal alandaki etkinliklerinde bir duraklama meydana gelmiştir. Bu duruma yol açan birçok neden bulunmaktadır. Bu nedenlerin en başında da fiyatlama konusundaki belirsizlik gelmektedir. Bu çalışmada Konut Yapı Kooperatiflerinin fiyatlaması üzerinde durulmuş ve fiyatlamanın satışlar üzerindeki etkisi araştırılmıştır.

Turkey, in terms of cooperatives, has been an important success story. Especially in the development of rural parts these cooperatives added significant contributions. On the other hand they also played an active role in the solution to the housing problem which was due the decrease in income, heavy increase in the population measures and augmenting immigration to the major cities form the rural parts. Despite certain problems, still many people continue their interest in these cooperatives. However nowadays there has been a halt in the activities of these organizations, especially in the economic and social fields. There are several reasons for this downturn. The major and probably the most significant of these reasons is the uncertainty in pricing. In this work the instruments of pricing in the housing cooperatives is emphasized and the effect of pricing on sales is researched.
Keywords: Konut; Kooperatifçilik; Kooperatifçilik_Fiyatlandırma