Türkiye' de otomotiv üretiminin dış ticaret açığına etkileri: Eşik değerli hata düzeltme modeli - (:unkn) unknown (My University, 2012)
Bu çalışmada Türkiye'nin dış ticaret açığı sorununun çözümü için otomotiv üretiminin etkin olarak kullanılıp kullanılamayacağı Ocak 1992 ve Ağustos 20İl dönemi arasındaki veriler kullanılarak araştırılmaktadır. Çalışmada Hansen ve Seo(2002) tarafından geliştirilen eşik değerli hata düzeltme modeli ve Li(2006) tarafından geliştirilen eşik değerli Granger nedensellik yöntemleri kullanılmıştır. Elde edilen bulgular ışığında otomotiv üretimini arttırarak dış ticaret açığını kapatmak kısmen mümkün olacaktır. Otomotiv sektörü Türkiye açısından büyük önem taşısa da, dış ticaret açığını şuanki konumuyla tek başına kapatması mümkün değildir.

This paper examines whether cars production can be used to close the foreign trade deficit of Turkey by using the data over the period from January 1992 to August 2011. Threshold error correction model introduced by Hansen and Seo(2002) and threshold Granger causality test introduced by Li(2006) are used. It be concluded that automotive sector is important for Turkish economy but it is inadequate instrument to close the foreign trade deficit of Turkey.
The effects of car production on the foreign trade deficit of Turkey: Threshold error correction model