Türk basınında iş tatmini ve sendikalaşma ilintisi : Akşam Gazetesi üzerine bir inceleme - Löle, Aylin (My University, 2012)
Gazetecilik, sendikasızlaştırma, iş tatmini, Akşam Gazetesi. ÖZET Tüm sektörlerde olduğu gibi son dönemlerde basın çalışanları da sendikasızlaştırma politikaları ile karşı karşıya kalmış ve bu süreçten ciddi anlamda zarar görmüştür. Bu durum tüm medya çalışanlarının, özelde de gazetecilerin ekonomik ve sosyal haklarında gerilemelere yol açmış ve bir bakıma kamu hizmeti gören bu kişiler, iş tatminsizliği gibi yaşam doyumlarını da doğrudan etkileyen bir sorunla karşı karşıya kalmıştır. Ayrıca iş tatminsizliği gibi gazetecilikte meslek ilkelerini de olumsuz anlamda etkileyen bu durumun göz ardı edilmesi ise dünyadaki sendikasızlaştırma eğilimleri ile paralel bir durum oluşturmaktadır. Bu çalışma da ulusal düzeyde yayın yapan Akşam Gazetesi özelinde gazetecilerin sendikasızlaştırılması ve iş tatmini arasındaki ilintiyi ortaya çıkarmaya çalışmaktadır. Journalism, ununionization, job satisfaction, Akşam Newspaper

As affected other sectors, press employees were faced with ununionization policies in recent years and they have damaged from this situation. It caused deterioriation in economic and social rights of all media employeed, especilly journalists who were accepted as executing civil service and they were faced with problem of job unsatifaction which affects their life satiffaction. In addition disregarding job satifaction in journalism is parallel to ununionization policies in the world. In this working relationship between job satisfaction and ununionization of journalist will be tried to be reveal in reference to Akşam Newspaper publishing in national level.
Keywords: Basın Ekonomisi; İş Tatmini; Sendikalaşma