Sıdkî: Hüsn ü dil (inceleme-metin) - Abdullahoğlu, Bünyamin (My University, 2017)
Elimizdeki çalışma, yaşadığı dönemi ve hayatına dair izleri tespit edemediğimizden dolayı hakkında kesin hüküm veremediğimiz Sıdkî mahlaslı bir divan şairinin kaleme aldığı Hüsn ü Dil mesnevisinin muhteva ve şekil özellikleri bakımından incelenmesi ve eldeki mevcut nüshalardan istifade edilmek suretiyle tenkitli metnini ortaya koymak amacıyla hazırlanmıştır.

This work was prepared to examine the content and form characteristics of the Hüsn ü Dil masnavi, the Sıdkî mahlla divan poet, whom we couldn’t give a definite ruling because we couldn’t determine the period and the traces of his life, and to present the criticized text by taking advantage of the existing copies.
Keywords: Divan; MESNEVİ HÜSN Ü DİL SIDKİ MASNAVİ HÜSN Ü DİL SIDKİ; Tarih ve eleştiri; Türk edebiyatı; Türk şiiri