Laminarin içeren hidrojellerin hazırlanması ve in vitro özelliklerinin incelenmesi - Yazıcı, Senem Sinem (My University, 2016)
Laminarin İçeren Hidrojellerin Hazırlanması ve in vitro Özelliklerinin İncelenmesi Amaç: Laminarin adlı biyopolimerin in vitro ve in vivo olarak heparin benzeri bir molekül olduğu ve fraksiyonlarının da hemostasis, hücre büyümesi ve yenilenmesinde regülasyon sağladığı, ayrıca neovaskülerizasyonda dolaylı olarak fonksiyonel olduğu literatürde kayıtlıdır (Saha ve ark., 2012). Bunun yanı sıra fibroblast oluşumunu hızlandırdığı ve dolayısı ile re-epitelizasyon aktivitesine katkıda bulunduğu da in vivo çalışmalar sonucu bildirilmiştir (Hebeish ve ark., 2013). Hidrojeller, yara ve yanık tedavisinde çeşitli avantajları nedeni ile en etkili farmasötik formlardan biridir. Bu nedenle bu çalışmada amaçlanan çeşitli polimerlerle laminarin bazlı hidrojellerin hazırlanması ve hazırlanan hidrojellerin in vitro koşullarda özelliklerinin incelenmesidir. Gereç ve Yöntem: Formulasyonlar farklı parametrelere göre hazırlanmıştır. Hazırlanan hidrojellerin yüzey morfolojisi, su tutma kapasitesi, mekanik özellikleri ve kızılötesi spektroskopisi incelenmiştir. Bulgular: Hesaplanan polimer miktarlarında jel yapısının başarılı şekilde oluştuğu gözlenmiştir. Hidrojellerin in vitro özellikleri incelenmiş ve farklı formülasyonlar değerlendirilmiştir. Sonuçlar: Laminarin ile hazırlanan hidrojeller beklenildiği gibi ideal bir yara örtüsü oluşturmuşlardır. Anahtar Sözcükler: Laminarin, Hidrojel, Karboksimetil selüloz, Polivinil prolidon, Yara iyileşmesiPreparation of the Laminarin-based 2.

Hydrogels and Evaluation of in vitro Properties Aim: Laminarin is a storage polysaccharide derived from brown algae. Laminarin is a member of the 1-3-β-D-glucan family. It is in vitro and in vivo heparin-like molecule and the fraction of hemostasis, regulation of cell growth and regeneration. Also indirectly functional in neovascularisation. In addition, accelerates the formation of fibroblast activity and re-epithelization. Hydrogels are one of the most effective pharmaceutical forms because of several advantages in the treatment of burn and wound healings. This study’s aim is laminarin hydrogels prepared by evaluating the in vitro preparation of hydrogels for use in various wounds. Material and Methods: Formulations prepared based on different parameters. Prepared hydrogels will be examined and evaluated by water absorption capacity, viscosity, rheological and mechanical properties and bioadhesion. Results: It was observed that in the calculated amount of polymer formed in the gel structure formed successfully. Different formulations of hydrogels were examined and evaluated for the in vitro properties. Conclusion: The hydrogels prepared with optimized laminator is expected to have the characteristics of an ideal cover material. Key Words: Laminarin, Hydrogel, Carboxymethyl cellulose, Polyvinylpyrrolidone, Wound healing
Keywords: Biyoteknoloji; Teknoloji, Farmasötik