Magnet ve charter okullarının eğitim ve finans yapıları - Hesapçıoğlu, Muhsin; Çelebi, Nazmiye (Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Dergisi, 2011)
Amerikan eğitim sisteminde yüksek okul seviyesine kadar uygulanan magnet ve charter okul modelleri devlet okullarında uygulanan iki farklı eğitim modeli olarak ortaya çıkmıştır. Bu iki farklı eğitim modelinin hedefleri ve yapılanmaları her ne kadar farklılıklar taşıyor olsa da ortak noktaları devlet okullarında yaşanan düşük devlet eğitim kalitesini, bürokratik yapıyı ve sosyo-ekonomik nedenlerden kaynaklanan adaletsizlikleri yeni eğitim modelleri çerçevesinde gidermektir.
Education and finance structure of magnet and charter schools
Keywords: Magnet okulları, Charter okulları, Amerikan eğitim politikası, Türk eğitim politikası, eğitim, reform