The effect of leadership styles on the relationship between empowerment and organizational innovation - Kuyucaklıoğlu, Buket (My University, 2012)
Bu araştırmanın başlıca amacı, örgütsel yenilikçilik üzerinde çalışanların güçlendirilmesinin etkisini incelemektir. Güçlendirme kavramı, bireye dışarıdan etki eden, organizasyona ait özellikler, yönetim uygulamaları ve çalışma arkadaşları gibi faktörleri içermektedir. Yenilikçilik ise, yeni fikir ve davranışları, bunların uygulanması ve geliştirilmesini içeren bir kavram olarak tanımlanabilmektedir. Araştırmacı, güçlendirmenin örgütsel yenilikçilik üzerinde etkili olabileceği varsayımından yola çıkarak teorik çerçevesini oluşturmuştur. Güçlendirme ve örgütsel yenilikçilik ilişkisinde liderlik tarzlarının moderatör değişken olarak bu ilişkiyi farklılaştırması beklenmiştir. Bulgular ise, personel güçlendirmenin örgütsel yenilikçilik ile ilişkili olduğunu ortaya koymaktadır. Ancak, liderlik tarzlarının bu ilişkiyi farklılaştıracağı yönündeki varsayım desteklenmemiştir. Araştırmanın örneklem grubunu, hizmet sektörü ve otomotiv sektöründe çalışanlar oluşturmaktadır.

The main purpose of this study is to see the effects of empowerment on the organizational innovation. The impact is assumed to be mediated through leadership styles. Empowerment contains the factors such as organizational features, management and coworkers. Innovation also contains new ideas and behaviors, their administration and development. The researcher expects that leadership styles differentiate the relationship between empowerment and organizational innovation based on the assumption that empowerment has effects on the organizational innovation. Results support that empowerment is likely to be related to innovation, but there seems to be no support for the effects of leadership styles. The sample consists of people who work in the service sector and automotive industry.
Keywords: İnovasyon (Yenileşme); Liderlik; Örgütsel Yenilikçilik