Yusuf Atılgan, Sezai Karakoç ve Rasim Özdenören’in hikâyelerinde taşra - Alim, Enes (My University, 2020)
Yusuf Atılgan, Sezai Karakoç ve Rasim Özdenören özgün hikâye anlayışlarıyla modern Türk hikâyeciliğinde önemli yer edinmiş hikâyeciler arasında sayılırlar. Türk edebiyatında farklı edebi yönelimleriyle iz bırakmış üç yazarın da hikâyelerinde “taşra”, hikâyelerin temalarını zenginleştirecek biçimde etkin bir rol oynamaktadır.

Yusuf Atılgan, Sezai Karakoç and Rasim Özdenören are among the authors who have an important place in Modern Turkish Story with their unique styles. “The provincial” plays an active role in the stories of all three authors who have left their mark with different literary orientations in Turkish literature, enriching the themes of the stories.
Keywords: bilinç; birey; center; consciousness; custom; gelenek; hikâye; History and criticism; individual; kültürel değişim; merkez; modernism; modernizm provincial; social change; story; Tarih ve eleştiri; taşra; Turkish literature; Türk edebiyatı