The genus Isoetes L. (Isoetaceae, Lycophyta) in South-Western Asia - (:unkn) unknown (My University, 2008)
Türkiye ve Levant olarak adlandırılan coğrafik alanda İngilizce ‘Quillworts’, Türkçe ‘Çim Eğreltisi’ olarak adlandırılan Isoetes cinsi, bu alandaki büyük floristik çalışmalara karşın, çok az incelenmiştir. Türkiye Florasında 4 takson bulunmaktadır: Isoetes olympica A.Braun (2n = 22), I. histrix Bory var. histrix (2n = 20), I. subinermis (Bory) Cesca & Peruzzi [=I. histrix Bory var. subinermis Durieu (2n = 22)] ve I. duriei Bory (2n = ca. 121). Daha sonra 2005 yılında Bolu’dan I. anatolica Prada & Rolleri türü tanımlanmış ve bu türün kromozom sayısı 2n = 22 tespit edilip burada ilk kez rapor edilmektedir. Suriye ve Lübnan’da iki tür bilinmektedir: Suriye’den tek alandan bilinen I. olympica ve Akkar ilinden, Lübnan ve komşu Suriye’den henüz adlandırılmamış bir Isoetes türü (2n = 22, ilk sayım). Bu türlere ait başlangıç seviyesindeki moleküler filogenetik çalışma sunulmakta; onların yayılışları ve sitolojik özellikleri tartışılmaktadır. I. histrix ve I. duriei gruplarının taksonomisi ve sınıflandırılması çok daha detaylı büyük çalışmalara ihtiyaç duymaktadır. Çalışma alanı için ilk hibrit rapor edilmektedir.

Quillworts or Çim Eğreltisi, species of the genus Isoetes L. in Turkey and the Levant, are poorly studied despite extensive floristic studies in the region. The Flora of Turkey lists 4 taxa: Isoetes olympica A.Braun (2n = 22), I. histrix Bory var. histrix (2n = 20), I. subinermis (Bory) Cesca & Peruzzi [=I. histrix Bory var. subinermis Durieu (2n = 22)] and I. duriei Bory (2n = ca. 121). An additional species, I. anatolica Prada & Rolleri, was described in 2005 from Bolu province, and we report the first count for this species, 2n = 22. In Syria and Lebanon 2 species are known: I. olympica from a site in Syria and a known but undescribed plant from Akkar province (Lebanon) and adjacent Syria (2n = 22, first count). A preliminary molecular phylogeny for these species is presented; their distribution and cytology are discussed. The taxonomy and nomenclature of the I. histrix and I. duriei groups need considerable further study. The first hybrids for the region are documented.
Güneybatı Asya'daki Isoetes L. (Isoetaceae, Lycophyta) cinsi
Keywords: Biyoloji