Girişimcilik teorileri kapsamında ihracatçı KOBİ’ler ve finansman sorunları, çözüm önerileri - Kaplan, Gönül (My University, 2011)
Bu çalışmada girişimcilik teorileri kapsamında ihracatçı KOBİ'lerin finansman sorunları ve bu sorunların çözümüne yönelik önerilerin açıklanması amaçlanmıştır. Bu amaç için Ümraniye'de faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli ihracatçı işletmeler ile ilgili veri toplanmış.Veri toplama yöntemi olarak anket çalışması yöntemi kullanılmıştır.Çalışma dört bölümden oluşmaktadır. teorileri ve Türkiye'deki girişimciliği içermektedir. İkinci bölümde küçük ve orta ölçekli işletmelerin Türkiye'de ve yurt dışındaki tanımları ve özellikleri incelenmiştir. Üçüncü bölümde KOBİ'lerin finansal sorunları analiz edilmiş ve KOBİ’lere yönelik olan Türkiye ve yurt dışı finansal destekler anlatılmıştır. Dördüncü bölümde Ümraniye'de yer alan ihracatçı KOBİ'lerle ilgili anket çalışması ile teorik çerçeve incelenmiştir. Teorileri, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Finansal Sorunlar, Çözüm Önerileri

In this study financial problems of the exporter SME'S & recommended solutions for those problems has been targeted. For this target; related data gathered about the small and medium exporter enterprises in Umraniye. A public survey has been used for that methodology.This study consisted of four chapters. In first chapter entrepreneurship,theories of entrepreneurship and the entrepreneurship in Turkey addressed. Second chapter examines the descriptions and attributions of SME's in Turkey & in another countries. In third chapter financial problems fo Turkish SME's have been analyzed and expressed financial supports for them. In fourth chapter the survey about exporter SME's in Umraniye examined.
Keywords: Ekonomi; Girişimcilik; Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ)