Uluslararası pazar bölümlendirme ve konumlandırma stratejilerinin ihracat performansına etkisi: Türk ihracatçıları üzerine bir araştırma - Kara, Adnan (My University, 2017)
Hızlı değişen ve yüksek rekabetin olduğu pazarlarda başarılı firmalarfaaliyetlerini sürdürebilmek için eşsiz gereksinim ve istekleri temsil eden nişler ve hedefpazarlara yönelmektedir.

In fast-changing and high competitive markets, succesful firms lead to targetmarkets and niches that exhibit unique needs and wans to sustain firms’ activities.
Keywords: Export Performance; İhracat; İhracat Performansı International Marketing; Konumlandırma; Market Segmentation; Pazar Bölümlendirme; Pazarlama, Uluslararası; Positioning; Türkiye; Uluslararası Pazarlama