Physics Teachers’ Assessment Preferences and_x000D_ Difficulties They Experience Related to Performance_x000D_ Based Assessment - (:unkn) unknown (My University, 2019)
The purpose of this research was to determine physics teachers’ assessment methods and theirfrequency use, criteria they take into account to grade students’ performances, and cognitive levels they considerwhile assessing student learning. Identification of difficulties that physics teachers have related to performancebased assessment was also the aim of this research. Survey research design was carried out. Participants were thephysics teachers working in 61 high schools in the Anatolian side of Istanbul. Some of the conclusions are asfollows: Physics teachers do not only consider where their students are according to performance goals but alsovalue students’ affective domain such as effort and attitude in order to give grades to their students. Whilephysics teachers use traditional methods such as exam more often, they also implement performance assessmentand portfolio. Physics teachers have various difficulties related to their qualifications, curriculum and universityentrance exam in preparing, implementing, and evaluating performance-based assessment methods.

Bu çalışmada lise fizik öğretmenlerinin öğrencilerinin öğrenimini değerlendirirken kullandıkları_x000D_ ölçme yöntemleri ve sıklığı, hangi kriterlere göre not verdikleri ve göz önünde bulundurdukları bilişsel seviyeler_x000D_ incelenmiştir. Çalışmada ayrıca öğretmenlerin performansa dayalı ölçümlerle ilgili karşılaştıkları zorlukların_x000D_ belirlenmesi amaçlanmıştır. Araştırmada tarama modeli kullanılmıştır. Araştırmanın katılımcıları, İstanbul’un_x000D_ Anadolu bölgesinde yer alan 61 lisede görev yapan 134 fizik öğretmeni ile oluşturulmuştur. Çalışmada_x000D_ Öğretmenlerin ölçme ve değerlendirme tercihlerinin ve bu süreçte karşılaştıkları zorlukların belirlenmesi_x000D_ amacıyla Ogan-Bekiroğlu (2009) tarafından geliştirilen bir anket kullanılmıştır. Çalışmada çıkarılan bazı_x000D_ sonuçlar şu şekilde sıralanabilir. Fizik öğretmenleri öğrencilerine not verirken, yalnızca öğrencinin_x000D_ performansının öğretim programında yer alan kazanımların neresinde olduğunu göz önünde bulundurmamakta,_x000D_ birden fazla kriteri değerlendirmekte ve öğrencilerin bilişsel kapasitelerinin yanında gayret etme ve tutum gibi_x000D_ duyuşsal kapasitelerine de değer vermektedirler. Öğrencilerini ölçerken sınav gibi geleneksel yöntemlere ağırlık_x000D_ vermekte ancak performans ölçümü ve portfolyo gibi farklı ve çeşitli ölçme yöntemlerini de kullanmaktadırlar._x000D_ Performansa dayalı ölçme yöntemlerini hazırlarken, uygularken ve değerlendirirken hem kendi yeterlikleriyle_x000D_ ilgili, hem de öğretim programı ve üniversite için öğrenci seçimi gibi sistemle ilgili çeşitli zorluklar_x000D_ yaşamaktadırlar.
Fizik Öğretmenlerinin Ölçme ve Değerlendirme Tercihleri ve Performansa Dayalı Ölçümler İle İlgili Karşılaştıkları Zorluklar