Oluşturmacı Anlayış Temelinde Fen Öğretimi ve Fen Ders Kitapları: Bir Ders Kitabı Ünitesi Olarak "Çözünürlük" - (:unkn) unknown (My University, 2006)
Bu çalışmada oluşturmacı öğrenme ve öğretme anlayışı tanıtılmış, gelenek- sel bilgi aktarımı anlayışı ile olan farklılıkları tartışılmıştır. Çalışmada oluş- turmacı anlayış temelinde gerçekleşecek fen öğretiminin ve yine bu anlayış doğrultusunda yazılacak bir fen ders kitabının temel özellikleri tartışılmış- tır. Son olarak, bir öğretim materyali olarak fen ders kitaplarının oluştur- macı anlayış temelinde nasıl tasarlanacağını örneklemek amacıyla lise 1. sı- nıf kimya dersi ünitelerinden biri olan “çözünürlük” ele alınmıştır.