Türkiye'de Yabancı Dil Eğitiminin Dünü Bugünü - (:unkn) unknown (My University, 2007)
İnsanımsı diye tanımlanan ilk insanın bir milyon yıl önce yeryüzünde meydana çıkışı ile eşzamanlı olduğu varsayılan dil kullanımının oluşumuna ilişkin değişik hipotezler ve dil olgusuna ilişkin farklı görüşler vardır.Ancak bu görüşler ortak temel öğelere indirgenebilir. Ana dil ve yabancı dil olarak iki ana kategoriye ayrılan dil olgusunun yabancı dil bölümü, ülkemize ilişkin bu çalışmanın konusunu oluşturur ve şu kronolojik düzende incelenir. Osmanlı’dan önce Türklerde yabancı dil. Osmanlılar Dönemi -- Mektepler dönemine kadar geçen süre -- Mektepler dönemi Cumhuriyet Dönemi 07/06/2005 tarihli önemli değişiklikler. Ülkemizde, uzun bir süreden beri artıları ve eksileri tartışılan Yabancı Dille Öğretim uygulaması değişik görüşler doğrultusunda irdelenmektedir. Ülkemizde çok uzun bir geçmişi olan yabancı dil eğitimi, üzülerek belirtilebilir ki, arzu edilen sonuçları verememiştir.Yabancı dil eğitimindeki başarısızlık, genel eğitim sistemimizin aksaklıklarından soyutlanamaz. Eğitim sistemimizin yeniden gözden geçirilerek daha verimli bir düzeye çıkarılması, yabancı dil eğitiminden de daha iyi sonuç alınması için gereklidir.

There are different hypothesis regarding the initial use and nature of language assumed to be simultaneous with the first appearance of primates on earth one million years ago. However, these assumptions can be categorized as mother and foreign languages. This article aims to show the past and present foreign language education systems and methods in Turkey. Time-wise division is as follows. Foreign language learning in pre-Ottoman Turkish communities. Ottoman era -- Until the modern schools period in the education system -- Modern schools period Turkish Republic period Significant regulation changes on 07/06/2005 The pros and cons of education in foreign language was and still is a matter of controversy in Turkey. Different approaches are analyzed in this article. Though foreign language education has quite a long history in Turkey, satisfactory results could not be achieved. The failure in foreign language education is a by product of the insufficiency of the general education system.
Foreign Language Education in Turkey in the Past and in the Present