Arabuluculuğun getirileri: çatışmaya dönüşümsel bir yaklaşım - Demir Çelebi, Çiğdem (My University, 2017)
Arabuluculuk, iki ya da daha fazla birey/kurum arasında yaşanan çatışmaların giderilmesinde, karar uygulama yetkisi olmayan üçüncü kişilerin yardımcı olmaları sürecidir. Son zamanlarda arabuluculuk üzerine pek çok çalışma yapıldığı, arabuluculuk uygulamalarının dünyada ve ülkemizde giderek yaygınlaştığı görülmektedir. Robert A. Baruch Bush ve Joseph P. Folger tarafından kaleme alınmış olan The Promise of Mediation: The Transformative Approach to Conflict adlı kitapta da arabuluculuk sistemine yeni bir bakış kazandırmış olan dönüşümsel arabuluculuk modeli hakkında bilgi sunulmaktadır.
Keywords: Arabuluculuk