Savaşların kültürel miras üzerindeki etkisi : Suriye örneği - Durmaz, Ebru (My University, 2019)
Bu çalışmada, Suriye örneği ile Orta Doğu ve İslam ülkelerinde savaş vb. durumlarda yapılan tahribatlar değerlendirilmiştir. Kültürel mirası korumaya ve kurtarmaya yönelik farkındalık oluşturulması amaçlanmıştır.

In this study, with the example of Syria, war in Middle East and Islamic countries etc. damages in cases have been assessed. It is aimed to raise awareness about protecting and saving cultural heritage.
Keywords: Battles; Civil War; Cultural Heritage; Destruction; İç Savaş; Kültürel Miras; Middle East; Orta Doğu; Savaşlar; Suriye; Syria; Tahribat Middle East