Bankaların gelecekteki nakit akımlarına dayalı menkul kıymetleştirme; teorik ve uygulamalı yaklaşım - İsmail, Nebahat (My University, 2010)
1980’li yıllardan sonra finansal liberalizasyon sonucu bankalar uluslararası düzeyde kaynak arayışına girmişlerdir. Bu düzeydeki en önemli kaynaklar ise, sendikasyon ve seküritizasyon kredileri olarak bilinmektedir. Bu çalışma, bankaların alacaklarının alternatif bir şekilde finanse edilmesi için yapılan gelecekteki nakit akımlarına dayalı menkul kıymetleştirmenin teorik altyapısını ve uygulama örneklerini irdelemeyi hedeflemektedir. Bu amaç doğrultusunda, bankalarda gelecekteki nakit akımlarına dayalı menkul kıymetleştirmenin işleyişi ve kapsamı incelenerek, çeşitli uygulamalarından örnekler verilmiştir. Ayrıca, örnek bir bankanın menkul kıymetleştirme uygulaması ve borç çevirme kapasitesi oranı hesaplaması modeli oluşturulmuştur.

Following the financial liberalization in 1980s, the banks started to look for international loans. The most common ones that are used in financial sector are syndicated and securitization loans. This study aims to examine the theoretical background and the application examples of future flow securitization, one of the alternative ways for financing of its receivables. In line with this target, first of all we study about process and scope of future flow securitization. In addition, the applications of future flow securitization in various countries are viewed. Lastly, we set a model for debt service coverage ratio of the bank .
Keywords: Bankalar ve Bankacılık