Hâzâ kitâb-ı fasd-nâme-i şâhî (inceleme-metin) - Batal, Rabia (My University, 2017)
Bu çalışmada, günümüz insanlarının faydalanıp istîfâde etmelerini sağlamak amacıyla, 1626 yılına ait kan aldırmaya dair yazılmış olan “Fasd-Nâme-i Şahî” adlı yazma eser transkribe edilmiştir.

In this study, a written manuscript related blood cupping, of the year 1626, has been transcribed to enable today's people to take advantage of it.
Keywords: Alternatif tıp; Blood Cupping; Çeşitli tedaviler; Hacamat; Hacâmat; Kan Aldırma; Medicine in Otoman; Osmanlı İmparatorluğu; Osmanlı’da Tıp Cupping; Tarih; Tıp; Tıp bilimleri; Türkiye