Türkiye'de Seçim Ekonomisi Uygulamalarının Geleneksel Oportünist Seçim Çevrimleri Açısından Değerlendirilmesi - (:unkn) unknown (My University, 2007)
Seçim çevrimleri teorisi siyasî ve iktisadî sistemler arasındaki karşılıklı etkileşimi incelemektedir ve 1975 yılında Nordhaus tarafından geliştirilmiştir. Söz konusu çevrimler yeniden seçilmek ve iktidara gelmek isteyen oportünist iktidar tarafından uygulanmaktadır. Bu çalışmada Nordhaus’un seçim çevrimleri Türkiye’de 1950-2006 dönemi içerisinde yapılan genel seçimler ele alınarak incelenmektedir. Elde edilen bulgular incelenen dönem içerisinde seçim çevrimlerinin varlığını kesin olarak destekler nitelikte değildir. 1950-2006 arası yapılan genel seçimlerde kamu harcamaları, para arzı, enflasyon, işsizlik ve büyüme oranı parametrelerinin seçim çevrimlerinin varlığını destekler nitelikte hareket etmediği görülmektedir.

The theory of the electoral business cycle (EBC) analyzes the interaction of political and economic systems. EBC theory has developed by Nordhaus in 1975. The macroeconomic cycle is created by the opportunist government that acts to be reelected and stays in power. This paper reviews Nordhaus’ EBC and evidence about interacting politicoeconomic systems in the theory of Nordhous’ EBC and investigates the existence of Nordhaus’ EBC in the context of the general elections held in Turkey between 1950 and 2006. According to the calculations, the period that is analyzed does not exactly support the existence of EBC. We see that parameters like public expenditure, money supply, inflation, unemployment and growth rate, in the general elections between 1950 and 2006, do not act as supporting the existence of EBC.
The Testing of the Electoral Economy Application in the Course of Opportunist Electoral Business Cycle in Turkey