Kemik sementi ile kemikçik zincir rekonstrüksiyonu - (:unkn) unknown (My University, 2000)
Amaç: Kemikçik zincir onarımında kemik sementi (bone cement) kullanımının tedavi etkinliğini araştırmak ve sonuçlarını değerlendirmek. Hastalar ve Yöntemler: Orta kulak cerrahisi uygulanan ve kemikçik zincir bütünlüğünün bozulmuş olduğu 31 olguda kemik sementi kullanılarak kemikçik zincirin devamlılığı yeniden sağlandı. Olguların preoperatif odyogramları, postoperatif altıncı ve 12. aylar arasında yapılan odyogramları ile karşılaştırıldı. Bulgular: Kemik sementi kullanılan 31 olguda ortalama 16.42 dB hava-kemik aralığı kazancı elde edildi. İnkus uzun kolu ile stapes suprastrüktürü arasına kemik sementi uygulanan 26 olguda 14.57 dB, revizyon stapedotomide inkusun nekroze olan uzun koluna takılan teflon pistonun kemik sementi ile desteklendiği üç olguda 18.67 dB ve travmatik inkus dislokasyonu olan iki olguda kemik sementi ile inkus interpozisyonu sonucunda da 37 dB'lik hava-kemik aralığı kazancı sağlandı. Sonuç: Orta kulak cerrahisinde kemik sementi kullanımının uygun ve etkili bir yöntem olduğu kanıtlanmıştır.

Objectives: To evaluate the efficacy and results of using bone cement in reconstruction of the ossicular chain. Patients and Methods: The ossicular chain was reconstructed by using bone cement in 31 cases undergoing middle ear surgery for ossicular chain defects. Preoperative audiograms were compared with those obtained between 6 and 12 months after reconstruction. Results: The mean air-bone gap gain was 16.42 dB in patients undergoing reconstruction with bone cement, being 14.57 dB in 26 patients in whom bone cement was applied between the long process of incus and the stapes suprastructure; 18.67 dB in three patients in whom stapes teflon prosthesis was attached to the newly reconstructed incus by bone cement during revision stapedotomy, and 37 dB in two patients who underwent interposition of the incus for traumatic dislocation. Conclusion: Our results demonstrate the effectiveness of bone cement in middle ear surgery.
Reconstruction of the ossicular chain with bone cement
Keywords: Ortopedi