Arsenik (III) tayini için polimerik fluoresans sensör geliştirilmesi - Taşkan, Mustafa Can (My University, 2018)
Çalışmamızda insan sağlığına ve çevre üzerine son derece kötü etkileri olan As(III) iyonu için literatürde ilk defa yer alacak olan polimerik esaslı bir sensör kullanılarak yeni bir fluorimetrik yöntem geliştirilmiştir.

In this work, a new fluorimetric method has been developed using a polymeric based sensor for the first time in the literature for the As(III) ion, which has extremely poor effects on human health and the environment.
Keywords: Arsenik; Çevreye etkisi; fluoresans; fluorescent; Kimya, Analitik; polimerik polymeric; Sağlığa etkisi; sensor; sensör