ANONİM ŞİRKETLERDE BAĞIMSIZ DENETİM VE BAĞIMSIZ DENETÇ - (:unkn) unknown (My University, 2013)
1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu (TTK), sermaye şirketlerinde özellikle de anonim şirketlerde kurumsal yönetim, kamuyu aydınlatma, sermayenin korunması ve bağımsız denetim başta olmak üzere radikal değişiklikler içeren önemli düzenlemeler getirmiştir. Yeni TTK, anonim şirketlerde iç denetleme organını kaldırarak işlemeyen murakıplık sistemi yerine bağımsız denetimi ve bağımsız denetçiyi esas alan bir sistem getirerek anonim şirketlerin denetiminde köklü değişiklik yapmıştır. Bu sistemde bağımsız denetim hiçbir şekilde başka bir organa devredilemeyeceği gibi doğrudan ya da dolaylı kullanılamaz. Bu çalışmada anonim şirketlerde bağımsız denetimi ve bu denetimi yapacak olan bağımsız denetçiler çalışmanın elverdiği ölçüde ele alınacaktır.

Turkish Commercial Code No. 6102 that has come into effect as of July 2012 has brought important regulations to mainly incorporations including radical changes in corporate governance, disclosure, capital maintenance and independent audit, especially. The new TCC has made essential changes in the audit of incorporations by removing internal audit body and bringing system that is based on independent audit and auditors instead of non-working auditing system. In the new system, neither independent audit can be assigned to any other body nor it can be used directly or indirectly. In the study, independent audit and auditors who are responsible for this auditing will be held in this context.
THE INDEPENDEN AUDI AND INDEPENDEN AUDITOR IN THE JOINT STOCK CORPORATIONS
Keywords: İktisat; İşletme