Elektronik düz örgü makinalarında CAD/ CAM’ li üretim teknikleri ve KAM sistemleri - Acar, Sahur (My University, 2001)
Bu çalışmada elektronik düz örme makinelerinde CAD/ CAM sistemi incelenmiştir. Birinci ve ikinci bölümde düz örmeciliğin tarihi gelişimi, kam sistemleri açıklanmıştır. Üçüncü bölümde otomatik düz örme makineleri hakkında bilgi verilmiştir. Dördüncü bölümde örnek bir elektronik düz örme makinesinin yapısı ve kam düzenlemesi incelenmiştir. Beşinci bölümde elektroniğin örme sanayiine uygulanışı ve tasarım sisteminin temel esasları hakkında bilgi verilmiştir. Altıncı bölümde dünyada mevcut CAD/ CAM'li düz örme makine üreticileri ve sistemlerinin özellikleri sunulmuştur. Yedinci bölümde yapılan deneysel çalışma ile, CAD/ CAM'li üretim tekniklerinin üretilen örme mamulün üretim süresi ve ağırlığına(kullanılan iplik miktarına) etkileri tablolar halinde sunulmuştur. Sekizinci bölümde genel değerlendirme ve sonuç verilmiştir.
Keywords: CAD/ CAM sistemleri; Örgü Makineleri