Ençok olabilirliğin monte-carlo simülasyonlarıyla birlikte kullanılmasıyla gürültülü verilerden sinüzoitlerin parametrelerinin kestirimi - Üstündağ, Dursun; Cevri, Mehmet (Marmara Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi, 2008)
Bu makalede gürültülü verilerden sinyallerin parametrelerinin kestirimini düşünüyoruz. Bu amaç için, Monte-Carlo simülasyonları ile birlikte en çok olabilirlik prensibinin kullanımına dayanan etkili bir yöntemin uygulandığı bir Mathematica programı yazıldı ve Gauss dağılımlı gürültülerle bozulmuş sinüzoitlerin parametrelerinin kestirimi için kullanıldı.
Keywords: En Çok Olabilirlik, Monte-Carlo Simülasyonları, Parametre Kestirimleri, İstatiksel Çıkarım, Sahte sertleştirme.