Sağlık yöneticilerinin paternalist liderlik davranışlarının çalışanların iş doyumu ve örgütsel adalet algısı ilişkilerinin incelenmesi - Nal, Mustafa (My University, 2018)
Bu araştırma, yöneticilerin paternalist liderlik davranışlarının, sağlık çalışanlarının iş doyumu ve örgütsel adalet algısı üzerindeki etkisini incelemek amacı ile yapılmıştır.

This study analyzes the relationship between health administrators’ paternalistic leadership behaviors, employee job satisfaction and perceptions of organizational justice.
Keywords: Healthcare Workers; İş Doyumu; Job Satisfaction; Leadership; Liderlik; Liderlik yaklaşımları; Organizational Justice; Örgütsel Adalet; Paternalist Leadership; Paternalist liderlik; Personel yönetimi; Sağlık; Sağlık hizmetleri; Sağlık Personeli; Türkiye; Yönetim