Emek piyasalarının yeniden yapılanması sürecinde 4+4+4 formülü - (:unkn) unknown (My University, 2012)
Neoliberalizmin ihtiyaçları doğrultusunda yeniden yapılandırılan eğitim sisteminin; üretim süreçleri ve emek piyasalarındaki gelişmelere paralel olarak esnekleşmesi gündeme gelmiştir. Türkiye'de üretim ve emek süreçlerindeki değişime paralel olarak eğitim sisteminde de köklü değişiklikler gerçekleşmiştir. 4+4+4 olarak da bilinen düzenleme küresel rekabete uyum sağlamak üzere emek piyasasını yeniden yapılandırmaya yönelik değişim sürecinin bir parçasıdır. Eğitim sistemini baştan aşağı yeniden yapılandıran bu yeni düzenleme, kapitalizmin sınıflar arası arasında yarattığı eşitsizliklerin daha da derinleşerek sürmesini sağlayacaktır

Education system was restructured to meet the needs of neoliberalism, production processes and the flexibility of labor markets developments have been noted. Turkey, in line with changes in the processes of production and labor were fundamental changes in the education system. The public, the I^aw No. 6287, also known as 4 +4 +4 to adapt to global competition is a part of the change process to restructure its labor market.
Labor markets in the process of restructuring: 4+4+4 formula
Keywords: Uluslararası İlişkiler