Performansa dayalı ücret uygulaması ve sorunları - Bağdelen, Serdar (My University, 2004)
Soyadı: Serdar Bağdelen alışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri alışma Ekonomisi Mustafa Aykaç Tez Türü ve Tarihi: Yüksek Lisans - Temmuz 2004 Performans, Ücret, Değerlendirme, Ödül

PERFORMANSA DAYALI ÜCRET UYGULAMALARI VE SORUNLARI Bu çalışma, meydana gelen teknolojik, ekonomik, sosyal değişimlerle birlikte, oluşan yeni örgüt yapıları içerisinde, önem kazanan ve yaygınlaşan performansa dayalı ücretlendirme konusunda literatürde ve uygulamada ortaya çıkan yeni gelişmeleri incelemektedir. Konu ile ilgili literatür incelenerek performans değerlendirme ve performansa dayalı ücretlendirme konusunda temel yaklaşımlar ve yeni gelişmeler ortaya konulmuştur. Performansa dayalı ücretlendirme açısından, performans değerlendirmenin önemi ve değerlendirme sonuçlarının ücretlere yansıtılması konuları incelenmiş, uygulamada karşılaşılan sorunlar ve yapılan hatalar ele alınarak performansa dayalı ücretlendirmeye yöneltilen eleştiriler değerlendirilmiş ve konunun geleceğine ilişkin öngörülere yer verilmiştir. Name and Surname : Serdar Bağdelen Field: Compensation Systems Based on Performance Appraisal and its Problems Programme: Labour Economics Supervisor: Mustafa Aykaç Degree Awarded and Date: Master - July 2004 Performance, Pay, Appraisal, Reward ABSTRACT COMPENSATION SYSTEMS BASED ON PERFORMANCE APPRAISAL AND ITS PROBLEMS This project studies the recent developments with regard to the applications and literature of performance appraisal based on compensation systems that has attained great importance and become prevalent within the changing corporational values in an environment where technological, economic and social changes occur. Having examined the current resources, performance appraisal and compensation systems based on performance appraisal have been put forth as the main topics of this project. The importance of performance appraisal and reflecting the results of performance appraisal on compensation systems in the light of compensation systems based on performance appraisal have been handled and the critiques presented towards the compensation systems based on performance appraisal have been elaborately examined considering the main defects and drawbacks of the applications of performance appraisal.
Keywords: Performans Değerleme; Ücret Yönetimi