Yetkinliklerin belirlenmesi ve bu yetkinliklerin işe alım sürecindeki uygulamalarına ilişkin bir araştırma: bankacılık sektörü örneği - Güler, Nilay (My University, 2010)
Yetkinlik, Yetkinlik Modeli, Yetkinliğe Dayalı Seçme ve İşe Alma ÖZET YETKİNLİKLERİN BELİRLENMESİ VE BU YETKİNLİKLERİN İŞE ALIM SÜRECİNDEKİ UYGULAMALARINA İLİŞKİN BİR ARAŞTIRMA: BANKACILIK SEKTÖRÜ ÖRNEĞİ Rekabetin yoğun olarak yaşandığı günümüz iletişim ve teknoloji çağında, çalışanların performansı, tutum ve davranışları ile bilgiye ulaşma ve bu bilgiyi işe uyarlama becerileri örgütlerin devamlılığının sağlanmasında giderek önem kazanmaya başlamıştır. Artık işletmeler, yenilikleri yaratmak veya anında izleyerek yeni yaşam koşullarına adapte olmak zorundadırlar. Bu ise öncelikle personel seçiminde örgüt tarafından belirlenen yetkinliklere sahip olanların tercih edilmesi ve seçilen bu personelin yetkinliklerine uygun işlerde görevlendirilmesi ile mümkün olabilecektir. Örgüt tarafından doğru tespit edilmiş olan yetkinlikler, uygun işe uygun eleman seçiminin yanı sıra çalışan ve örgüt açısından yüksek performansa ulaşılmasında da önemlidir. Bu çalışmada ise; aynı sektörde yer alan işletmelerde aynı ya da benzer pozisyonlar için belirlenen yetkinliklerin işletmeden işletmeye farklılık gösterip göstermediği, yetkinliklerin belirlenmesi süreci ve yetkinliklerin işe alım sürecinde kullanılıp kullanılmadığı araştırılmıştır. Competency, Competency Model, Selection Recruitment Based on Competency

A RESEARCH ON DETERMINING COMPETENCIES AND THEIR APPLICATIONS ON THE RECRUITMENT AND SELECTION PROCESS: CASE OF BANKING SECTOR The day that we live in a highly competitive era of communication and technology, employee performance, attitude and behavior in relation to information and knowledge work that organizations adapt skills access started to become increasingly important in ensuring continuity. Now, business, innovation, or immediately following the creation of new conditions must be adjusted. This organization is first and foremost by the staff in the selection of those who have chosen the skills and competencies of the personnel for this task, preference may be determined to be implemented in suitable jobs. Organizational competencies that were identified correctly by the correct selection of suitable components of the work as well in terms of employees and organizations is also important in achieving high performance. In this study, were in the same sector in the economy is the same or similar position for the specified competencies of companies vary on the company, whether eligibility determination process and the responsibility of the recruitment process are available not investigated.
Keywords: Bankalar ve Bankacılık; İşe Alım; Yetkinlik