İlköğretim müfettişlerinin kariyer gelişimleri - Bakioğlu, Ayşen; Demirel, Altan (Eğitim Bilimleri Dergisi, 2001)
İlköğretim müfettişlerinin kariyer gelişimlerini kendi değerlendirmelerine göre belirlemeyi amaçlayan bu çalışmada 85 müfettiş ve müfettiş yardımcısının görüşleri üç bölümlü olarak düzenlenen anket yardımıyla toplanmış ve aritmetik ortalama, standart sapma değerleri bulunmuş, T testi, Varyans analizi yapılmıştır. İlköğretim müfettiş ve müfettiş yardımcılarının profesyonel gelişim için zaman ayıramadıklarına, müfettişlik sınavına girmede yaş koşulunun kaldırılmasını arzu ettiklerine, müfettişliğe başvurmada sekiz yıldan fazla öğretmenlik deneyiminin gerekli olduğuna ilişkin görüşlerinin cinsiyet, görev unvanı, kıdem, öğrenim durumu açısından farklılıklar gösterdiği belirlenmiş ve bulgular doğrultusunda önerilerde bulunulmuştur.
Keywords: İlköğretim, müfettiş, kariyer gelişimi.