Matematik öğretiminin bireyselleştirilmesinde etkileşim biriminin kullanımının başarıya ve tutuma etkisi - (:unkn) unknown (My University, 2010)
Çalışmanın amacı, ilköğretim matematik dersleri öğretim etkinliklerinde etkileşim birimiyle sunulan "Bireyselleştirilmiş Matematik Öğretim Materyali (BMÖM)" kullanımının, "Ölçüler Ünitesi" ile ilgili öğrenci başarısına ve matematik dersi tutumuna etkisini araştırmaktır. Araştırmada ön-test son-test kontrol gruplu deneysel model kullanılmış; deney grubuna araştırmacı tarafından tasarlanan öğretim materyalleri ile öğretim gerçekleştirilirken, kontrol grubuna geleneksel öğretim yöntemi uygulanmıştır. Araştırmanın örneklemini, "Ölçüler Ünitesi" önkoşul becerilerini yerine getiren 40 altıncı sınıf öğrenci oluşturur. Veriler, "Matematik Başarı Testi" ve "Matematik Tutum Ölçeği" kullanılarak elde edilmiş; ilişkisiz örneklemler için t-testi, ilişkili örneklemler için t-testi kullanılarak analiz edilmiş; analiz sonuçları a=0.05 anlamlılık seviyesinde yorumlanmıştır. Etkileşim Birimiyle Sunulan Bireyselleştirilmiş Matematik Öğretim Materyali'nin kullanıldığı öğretim sonucunda, öğrenci matematik başarılarının pozitif yönde etkilendiği (t=-23.23, p=.00<.05) ve bu etkinin geleneksel öğretimin başarıya olan etkisinden daha fazla olduğu (t=8.61, p=.00<.05) gözlenmiştir. Öğrencilerin matematik tutum ortalama puanları dikkate alındığında, deney grubu öğrencileri ortalama puanlarında artış ( X öntest =84.90, X sontest =88.35) söz konusu iken kontrol grubu öğrencileri ortalama puanlarında azalma (Xöntest =84.85, Xsontest =83.45) gerçekleşmiş, ancak bunun istatiksel olarak anlamlı olmadığı belirlenmiştir.

The purpose of this study was to investigate the effects of using "Individualized Mathematics Teaching Material (IMTM)" presented with interactive unit to the students' success and attitude. The forty 6th grade students who fulfill the precondition abilities is the sample. In the collection of the data, the researchers employed two types of instruments: the Scale of Attitudes towards Mathematics and the Mathematics Success Test. After the collection of the data, the researchers used the independent samples t-test and paired samples t-test with a=0.05 in the analysis of the data. The results showed that a) Students' mathematics success increased on experimental group that used IMTM (t=-23.23, p=.00<.05) and the experimental group's students outperformed the control group's students (t=8.61, p=.00<.05). (b) Although the experimental group's attitude score means increased (X =84.90 to X =88.35) control group's score decreased (X =84.85 to X =83.45) but there were no statistically significant.
The effect of using interactive unit for individualizing mathematics teaching on mathematics success and attitude
Keywords: Matematik; Eğitim, Eğitim Araştırmaları