Kalp yetersizliği tedavisinde yeni açılımlar: Şimdi ve gelecek - (:unkn) unknown (My University, 2013)
Kalp yetersizliği, tedavide sağlanan tüm gelişmelere karşın halen önemli bir halk sağlığı problemi olmayı sürdürmektedir. Kalp yetersizliği ile daha etkin mücadele edilebilmesi için pek çok alanda yeni tedavi stratejileri geliştirilmekte ve test edilmektedir. Klinik çalışmalarda etkinliği kanıtlanan tedavi stratejileri ise klinik uygulamaya girmektedir. Bu yazıda kalp yetersizliği tedavisinde klinik uygulamaya eklenen son tedavi stratejileri özetlenecek ve halen araştırma safhasında olan klinik uygulamaya girmeye aday stratejilere göz atılacaktır.

Heart failure is still an important public health problem despite important advances regarding its treatment. Several new treatment strategies are being investigated in order to contend with this disease. Strategies proved to be safe and effective in clinical trials are being adapted to clinical practice. In this review, we will first focus on most recent treatment strategies that are recommended to be used in clinical practice and then try to mention novel strategies which are still being explored in preclinical studies.
Recent and future innovations in the treatment of heart failure
Keywords: Kalp ve Kalp Damar Sistemi