SERMAYE ŞİRKETLERİNİN TARAF OLDUĞU YARGILAMADA ŞİRKET ORTAKLARININ KONUMU - (:unkn) unknown (My University, 2013)
Sermaye şirketlerinin taraf olduğu bir davada şirketi temsil yetkisi bulunmayan ortakların derdest davaya katılımları genellikle tanık, feri müdahil ya da dava arkadaşı sıfatı ile olacaktır. Bununla birlikte yönetici sıfatını kaybetmiş ortağın yönetim yetkisi kendisinde iken gerçekleştirdiği eylemler hakkında isticvap edilebilmesi istisnai bir yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır. İşte ortakların şirketin açtığı veya şirkete karşı açılan bir davaya ne şekilde etki edebilecekleri ve hangi usul enstrümanlarını kullanabilecekleri sorusu bu çalışmanın konusunu oluşturacaktır. Ortakların yargı- lamadaki konumları, yargılama hukukundaki müesseselerin uygulanma koşulları açısından da önem taşıyacaktır.

In a court case where a limited liability company is party, the shareholders of the company, without any representative authority, can attend the trial as witnesses, ancillary interveners or co-plaintiffs. Notwithstanding, the interrogation of the shareholder who has ceased to be a director for the actions performed during the period where he was entitled for the management presents an exceptional situation. The subject of this study is how a shareholder can be involved in a case filed
(THE SHAREHOLDER S STATUS IN A TRIAL WHERE A LIMITED LIABILITY COMPANY IS PARTY)
Keywords: Hukuk