Ölümsüz Liderler ve Liderlik Anlayışında Asırlarca Değişmeyen Ortak Parametreler - (:unkn) unknown (My University, 2005)
Özet: Liderler örgütler açısından çok önemli faktörlerdir. Başarı ve sürdürülebilir büyüme onların vizyon ve liderlik stillerinden gelir. Liderlik, talep edici küresel dünyada daha önemli duruma gelmiştir. Güçlü liderlere ve liderlik sürecine sahip örgütler piyasada daha rekabetçi bir pozisyona sahip olurken, aksi durumda sonuç, örgütler ve onun paydaşları açısından felaket olmaktadır. Çalışmamızdaki temel amaç, liderlik ortak tutum ve özelliklerinin geçmişte, günümüzde ve gelecekte, neler olduğunu ortaya koymaya çalışmaktır. Liderlerin yöneltme karakteri ve efsanevi liderlik uygulamaları onları ölümsüz yaparak, toplumların gözünde kahraman yapmaktadır. Bu bağlamda, çalışmamızda ölümsüz liderlik kavramı ve liderlik modelleri ele alınmış ve liderler ve liderlik üzerinde farklı bakış açıları değerlendirilmiştir.

Abstract: Leader is the most important thing for the organizations. Success and sustainable grow have been come from their vision and leading style. In the demanding and global world it is more important now. If any organization has such a powerful leader and leadership process will be more and more competitive position in the market place or else result will be disaster for their organizations and their stakeholders. In this study we have been trying to find joint attitude and leading abilities that is same in the past, now and will be same in the future. Their leading characters and legendary leadership applications make them immortal and a hero in front of community.
Immortal Leaders and Unchanged Joint Parameters of Understanding Leadership Through Ages