Beyaz yaka suçları ve bir uygulama - Mengi, Banu Tarhan (My University, 2009)
“White collar crime”, a term intoduced by Edwin Hardin Sutherland in 1939, is a type of crime committed by people of respectability and high social status in the course of their occupations. Sutherland explains the reasons of these crimes by a theory named Differential Association Theory, which is also introduced by himself. This study is aimed at explaining the characteristics of white collar crimes, how these crimes damage the enterprises and the whole society, what can be done to prevent these crimes, and putting forward a determination and evaluation for Turkey. İlk olarak 1939 yılında Edwin Hardin Sutherland tarafından ortaya atılan beyaz yaka suçları terimi, saygınlığı ve mesleğine bağlı olarak, yüksek sosyal itibarı bulunan kisilerin görevleri sırasında isledikleri suçları ifade etmektedir. Sutherland beyaz yaka suçlarının nedenini, yine kendisi tarafından ortaya atılan farklılıkların birlesimi teorisi ile açıklamaktadır. İlgili çalısma beyaz yaka suçlarının özelliklerini, bu suçların isletmelere ve topluma verdiği zararların mahiyetini, bu suçların önlenmesine iliskin yapılması gerekenleri açıklamak ve Türkiye için bir tespit ve değerlendirme ortaya koyabilmek amacıyla hazırlanmıstır
Keywords: Beyaz Yaka Suçları