Modern perakendeciliğin ekonomiye etkileri ve Migros örneği - Çam, Aysun (My University, 2018)
Bu çalışmada modern pazarlamacılığın ekonomi üzerindeki etkileri ele alınmıştır. Çalışmanın evrenini ülkemizde uzun yıllardan beri perakende sektöründe önemli bir konumda olan Migros Ticaret A.Ş. oluşturmaktadır. Çalışma üç bölümden oluşmaktadır. Çalışmanın ilk bölümünde perakendecilik ile ilgili kavramlara, tanımlara, perakendeciliğin tarihçesi, fonksiyonları, sınıfları vb. hususlar üzerinde durulmuştur. Çalışmanın ikinci bölümünde, yıllar itibariyle Türkiye perakende sektörünün gelişim süreci üzerinde durulmuştur. Ayrıca perakendecilik sektörünün Avrupa Birliği (AB) uyum sürecinde yapılan bazı yasal düzenleme ve değişikliklerde bu bölüm içerisinde ele alınacak konulardandır. Çalışmanın son bölümünde ise; Türkiye perakende sektöründeki bir firmanın analizi ele alınmaktadır. Araştırma evrenini oluşturan Migros Ticaret A.Ş.’nin sermaye yapısı, istihdam yapısı, ihracat-ithalat, şube hizmetleri ve dış ticaret payı vb. hususlar da bu bölüm içerisinde ele alınan konular arasındadır.

MODERN RETAILING ECONOMY INDUSTRY AND MIGROS SAMPLE In this study, the effects of modern marketing on the economy are discussed. Migros Ticaret A.Ş., which has an important position in the retail sector for many years in our country. . The study consists of three parts. In the first part of the work, concepts related to retailing, definitions, history of retailing, functions, classes and so on. Focuses on issues. The second part of the study focuses on the development process of the Turkish retail industry over the years. In addition, some legal regulations and amendments made in the European Union (EU) harmonization process of the retail sector are discussed in this chapter. In the last part of the study; An analysis of a company in the Turkish retail sector is addressed. The capital structure, employment structure, export-import, branch services and foreign trade share of Migros Ticaret A.Ş. Issues are also discussed in this chapter.
Keywords: Alışveriş merkezleri; International trade; L M; Marketing; Migros Türk (Business enterprises); Migros Türk (Ticari teşebbüsler); Pazarlama; Shopping centers; Ssüermarketler; Supermarkets; Turkey; Türkiye; Uluslararası ticaret